Om mig / About me

                                                                 

                                                                   Om Mig

Maria Bäck, utbildad Guldsmed med gesällbrev från Guldsmedshögskolan i Köpenhamn (Danmark) Utbildningsår 1999-2003. Under gesällåren var jag lärling hos Bolennart Olsson ,Guld och Silversmedsmäster på Selanders Guld och Silversmide AB i Hässleholm, Sverige. Efter studierna blev jag kvar på Selanders för att fortsätta lära mig och utveckla mina färdigheter inom yrket.

2012, efter över 10 år i branschen öppnade jag egna firman:  Marias Jewellery.

Inspirationen till mina smycken kommer från naturen, tyger, antika mönster och möjligheten att kombinera nya och uråldriga tekniker för hur man bearbetar metallerna Silver och Guld. Många av mina smycken har råa och oxiderade ytor, andra är polerade och spegelblanka och ofta blandar jag olika tekniker för att skapa kontraster och spänning mellan material i mina kreationer.

Med hjälp av en professionell steninfattare kan jag även rama in varje sten perfekt.

Metallerna jag arbetar i är 925 Sterling Silver, Mässing, 18k Guld ( Rödguld)  och 18k Vitguld.

Ni kan hitta smycken från mina unika kollektioner under rubriken TILL SALU.

Jag gör även specialbeställningar i mån av tid, detta ger kunden möjlighet att vara mer delaktig i design processen.
                                      

                                                           About me

My name is Maria Bäck, I`m a trained Goldsmith with an Apprentice diploma from 2003, this after 4 years of studies at the Goldsmith academy in Copenhagen, Denmark (1999-2003). During these 4 years I had my apprentice place at Gold and Silversmithmaster Bolennart Olssons firm: Selanders Gold and Silversmith AB in Hässleholm, Sweden. I stayed at Selanders after I had finished my studies, this to continue learning and developing my skills in my chosen profession.

In 2012, after over 10 years in the business I started my own firm:  Marias Jewellery.

My inspiration comes from nature, fabrics, old patterns, ancient skills and the ability to combine new and old ways of working with silver and gold. Some of my designs are raw and oxidized, others are polished and shiny and this creates contrast and gives my jewellery a lot of character. By playing with different surfaces and by using gold details on silver, I can create new exiting jewellery with lots of caracter.

I can with the help of a professionell Gemstone setter make the best of every stone.

Materials I work in are 925 Sterling Silver, Brass, 18k Gold and 18k White gold.

You can find allready made jewellery from my unique collections under the title: FOR SALE.

I also take special orders when I have the time. This gives the client the opportunity to be involved in the design process.