Om mig / About me

 

Maria Bäck, utbildad Guldsmed med Gesällbrev från Guldsmedhögskolan i Köpenhamn, Danmark ( 1999-2003)

Inspirationen till mina smycken kommer från naturen, tyger, antika mönster och möjligheten att kombinera nya och uråldriga tekniker för hur man bearbetar metallerna Silver och Guld. Många av mina smycken har råa och oxiderade ytor, andra är polerade och spegelblanka och ofta blandar jag olika tekniker för att skapa kontraster och spänning mellan material i mina kreationer.

Jag gör även specialbeställningar i mån av tid, detta ger kunden möjlighet att vara mer delaktig i design processen.

Maria Bäck, trained Goldsmith with an Apprentice diploma from the Goldsmithacademy in Copenhagen, Denmark (1999-2003).

My inspiration comes from nature, fabrics, old patterns, ancient skills and the ability to combine new and old ways of working with silver and gold. Some of my designs are raw and oxidized and others are polished and shiny, by playing with different surfaces I can create new exiting jewellery with lots of caracter.

I also take special orders when I have the time. This gives the client the opportunity to be involved in the design process.